Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

AVYABAN 2.YAŞINDA

ÜCRETSIZ ÜYE OL ( FREE REGISTER )

Tüm outdoor spor fırsatları için tıklayın !

Gönderen Konu: KESİNLİKLE BAŞARILI BİR TÜFEK  (Okunma sayısı 25516 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• Admin
  • AVYABAN DOSTU
  • *
  • Yer: Istanbul-Atasehir
  • Yas : 34
  • Av Yaban - Global Av Hunting Forum
    • Profili Görüntüle
Ynt: KESİNLİKLE BAŞARILI BİR TÜFEK
« Yanıtla #150 : Ekim 2011 »
“Think safety first and then have a good hunt.”
- Tom Knapp -

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• Admin
  • AVYABAN DOSTU
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #151 : Ekim 2011 »
- Tom Knapp -

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• Admin
  • AVYABAN DOSTU
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #152 : Ekim 2011 »

- Tom Knapp -

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• Admin
  • AVYABAN DOSTU
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #153 : Ekim 2011 »
- Tom Knapp -

Çevrimdışı zülküf özduman

• AVYABAN DOSTU
  • *
  • Yer: Diyarbakır
  • Yas : 49
  • Av Yaban Global Hunting Forum
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #154 : Ekim 2011 »
Sayın AYSU, fotğraflar tam da görmek istediğimiz şekilde. Malzeme ve işçilik Sizin de belirttiğiniz gibi "fiyat-kalite" açısından çok iyi görünüyor. Gösterdiğiniz ilgi ve emeğiniz için ÇOK,ÇOK,ÇOK TEŞEKKÜRLER...

• AVYABAN DOSTU
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #155 : Ekim 2011 »
Bu arada çektiğiniz fotoğrafların çok kaliteli olduğunu belirtmeyi unuttum. Işığı çok iyi kullanmışsınız. Daha önceki yazılarınızdan aklımda yanlış kalmamış ise makineniz Canon sx200 olmalı. Bende de Panasonic TZ7 (SX3) var. Ancak  makro çekimleri Canon kadar başarılı değil. TEKRAR SELAMLAR VE İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM...

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• Admin
  • AVYABAN DOSTU
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #156 : Ekim 2011 »
Rica ederim Zülküf Bey..

Sayın AYSU, fotğraflar tam da görmek istediğimiz şekilde. Malzeme ve işçilik Sizin de belirttiğiniz gibi "fiyat-kalite" açısından çok iyi görünüyor. Gösterdiğiniz ilgi ve emeğiniz için ÇOK,ÇOK,ÇOK TEŞEKKÜRLER...
- Tom Knapp -

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• Admin
  • AVYABAN DOSTU
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #157 : Ekim 2011 »
Sağolun :)

Canon makine de var ancak bunları Nikon D300 ile çektim.. 50mm sabit odaklı Nikkor bir lens kullandım...

Selamlar...

Bu arada çektiğiniz fotoğrafların çok kaliteli olduğunu belirtmeyi unuttum. Işığı çok iyi kullanmışsınız. Daha önceki yazılarınızdan aklımda yanlış kalmamış ise makineniz Canon sx200 olmalı. Bende de Panasonic TZ7 (SX3) var. Ancak  makro çekimleri Canon kadar başarılı değil. TEKRAR SELAMLAR VE İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM...
- Tom Knapp -

• AVYABAN DOSTU
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #158 : Ekim 2011 »
Ben de fotolardan iyileştirilebilicek (daha iyisi yapılabilecek) şu özellikleri tesbit ettim; Malzeme kalitesine rağmen bazı parçalar kaba yapılmış.Örneğin horozlar iten kollar (kurma kolları). Bunlar kaba olduğu için, bu parçaların çalıştığı boşluklar da zorunlu olarak geniş tutulmuş. Bu da genel olarak kubuzun büyüklüğünü (yüksekliğini) ve ağırlığını arttırmıştır. Bu özelliğini Huğlu'lara benzettim. Bir de iğne kafalarının yuvarlak yapılması (çalışma hızını arttırsa da) zamanla düzleşme eğilimi göstererek darbenin azalmasına ve iğne değiştirilmesi zorunluluğuna yol açabilir diye düşündüm. Bilmem yanılıyormuyum?

Çevrimdışı Resul YASAK

• AVYABAN DOSTU
  • *
  • Yer: HATAY
  • Av Yaban Global Hunting Forum ( Av Yaban Tv. Avcılık Satılık Tüfek Silah Av Köpek )
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #159 : Ekim 2011 »
selamlar. nihayet AKUS marka tüfeğim siparişten 85 gün sonra elime geçti. sipariş verirken bu durumu göz önüne alın derim. yani en azından av sezonundan önce 3 ay sipariş verilmeli ( tüfeği olmayanlar için söylüyorum ).  tüfeğin görünümü, estetiği ve işçilik kalitesi çok güzel. yakın bir zamanda fotolarını çekip eklerim inşallah. müşteri ile diyalogları da iyi. İsmail Abi ve tüm emeği geçenlerin eline sağlık. diğer taraftan tüfek geldiğinde kutu içerisinde kullanma ya da bakım kılavuzu olması gerektiğini düşünüyorum ancak yok. fosforlu arpacık istemiştim pirinç arpacık gelmiş. ( ufak bir ayrıntı çok da önemli değil belki de) tüfeği geçtiğimiz pazar deneme imkanım oldu. alt ejektör sağlıklı çalışmıyor gibi. bu sorun benden mi kaynaklanıyor bilmiyorum ancak alt namlu boş fişeği bir fırlatıyor bir fırlatmıyor. bir kutu fişek harcadık ama nafile. bir tüfek ustasına gösterip emin olmaya çalışacağım. bunları İsmail Abi ile de paylaşacağım ancak arama fırsatım olmadı henüz.
               bir de İbrahim Aysu Bey acaba bana gelen tüfek ile sizdeki tüfek farklı mı? yani şu yukarıda bahsedilen tetik tertibatı ve malzeme açısından soruyorum. iyi günler zevkli avlar dilerim.

• AVYABAN DOSTU
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #160 : Ekim 2011 »
Resul Bey,  Aküs tüfeğiniz hayırlı olsun, güle güle kullanın. Tüfeğinizin ayrıntılı resimlerini paylaşırsanız, aynı tüfekler olup-olmadığı anlaşılır diye düşünüyorum. Ejektör probleminin de akıbetini paylaşırsanız yararlı olur. RASTGELE...

Çevrimdışı Resul YASAK

• AVYABAN DOSTU
  • *
  • Av Yaban Global Hunting Forum ( Av Yaban Tv. Avcılık Satılık Tüfek Silah Av Köpek )
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #161 : Ocak 2012 »

Çevrimdışı Resul YASAK

• AVYABAN DOSTU
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #162 : Ocak 2012 »

Çevrimdışı Resul YASAK

• AVYABAN DOSTU
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #163 : Ocak 2012 »
ibrahim beyin fotoğrafları kadar net olmasa da AKUS tüfeğimin fotoları bunlar :)) tüfek şokları takılı durumda 3350-3400 gr. ağırlığında. alt ejektör probleminden bahsetmiştim o sorun hala devam ediyor. tüfeği aldığım bayide denedik alt ejektör hiç çalışmadı. ancak daha sonra bir kaç avda hiç soru çıkarmadı. biraz da şans işi galiba.  bir arkadaş fişek yatağı yağlı ise tutukluk yapar dedi ancak bilemiyorum. sizce de olur mu böyle bir durum? ismail abi hemen göndermemi istedi ancak ben av sezonu bittikten sonra göndereceğimi söyledim. istediğim zaman gönderebileceğimi belirtti sağolsun. ancak şunu söyleyebilirim ben tüfeğimi beğendim ve benimsedim. zevkle taşıyorum tüfeği. görenlerde beğenip inceliyor. ustaların ellerine sağlık.

• AVYABAN DOSTU
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #164 : Ocak 2012 »
Resul Bey hayırlı olsun,güle güle kullanın. Ben de AKDAŞ yapımı W&S 912 K modelini sipariş vermiştim. Dün geldi, sizin mesajınızı görünce ben de arkadaşların bilgisi olsun diye paylaşmak istedim. Ben ejektörsüz sipariş vermiştim. 71cm. namlu, 76mm. fişek yatağı, tüfek (şoklar ve askı aparatları takılı) net 3290 gr. Avrupa tüfekleri aratmayacak bir zariflikte. Dipçik ölçüsünü (tetik çekme mesafesini) vermiştim. Tüfeği yüzlediğimde, ölçülerime mükkemel uyduğunu gördüm.Şu ana kadar kullandığım tüfeklerden hiç biri bu kadar uymamıştı. Sadece (pirinç) arpacığı şimdiye kadar hiç bir tüfekte görmediğim kadar küçüktü. Hemen bir (normal ölçüde)fosforlu arpacık ile değiştirdim.
 Tabii ben bu tüfeği alırken, sayın AYSU'nun açıklamaları, deneyimleri ve yaptığı grupman testlerini de dikkate almıştım. İnşallah bizim tüfeklerin de grupmanı tatmin edici olur. Av ve grupman durumunu da denedikten sonra paylaşırız. RASTGELE...

Çevrimdışı Resul YASAK

• AVYABAN DOSTU
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #165 : Ocak 2012 »
zülküf abi senin de W&S tüfeğin hayırlı olsun. güle güle kullan. fotoğrafları karşılaştırdım da yanılmıyorsam yapısı aynı değil mi?

• AVYABAN DOSTU
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #166 : Ocak 2012 »
 Resul Bey, evet tüfekler aynı (sadece ejektör farkı var) zaten Aküs ile Akdaş ortak firma, Aküs isminin başıdaki "AK" takısı Akdaş'ın sahibi ve Aküs'ün ortağı Sadık AKDAŞ'TAN geliyor. Anlayacağın ARÇELİK ile BEKO markaları gibi. Yalnız fiyatlar çok az da olsa farklı olabiliyor. Benim ki ejektörsüz olduğundan 1100 tl.ye mal oldu.Eğer bir mahsuru yok ise, sİze kaça mal olduğunu yazabilirmisiniz? BU ARADA SAYIN AYSU'YA VE BU TÜFEK İLE İLGİLİ PAYLAŞIMLARINDAN YARARLANDIĞIMIZ DİĞER ARKADAŞLARA TEŞEKKÜRLER...

Çevrimdışı mb58

• AVYABAN DOSTU
  • *
  • Yer: bursa
  • aVYaBaN
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #167 : Ocak 2012 »
İbrahim Aysu bey sizinle görüşmek istiyorum
saygılar   
Mustafa hoca 0536 361 71 81
fencimustafahoca- 1958 bursa

Çevrimdışı Resul YASAK

• AVYABAN DOSTU
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #168 : Ocak 2012 »
zülküf abi bana da 1200 liraya mal oldu. bayiden aldığım için peşin fiyatına taksit yapma imkanı sağladı arkadaş sağolsun. gerçi peşin aldım ama arkadaşların bilgisi olsun diye yazıyorum. ayrıca tüfekte ejektör sorunu kalmadı ya. son 2 haftadır 4-5 oldu ava gidiyorum hiç sorun yaşamadım. enteresan bir durum valla.

Av Yaban Global Hunting

« : »