Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

AVYABAN 2.YAŞINDA

ÜCRETSIZ ÜYE OL ( FREE REGISTER )

Tüm outdoor spor fırsatları için tıklayın !

Gönderen Konu: Avcılıkta Yeni Yapılanma !  (Okunma sayısı 1270 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ergin ÖZDEMİR

• Forum Yönetici
  • AVYABAN DOSTU
  • *
  • Yer: İzmir-Buca
  • Yas : 40
    • Profili Görüntüle
Avcılıkta Yeni Yapılanma !
« : Temmuz 2011 »

" Av ve Yaban Hayatı Daire Başkanlığı" Artık "Avcılık ve Avlak Yönetimi" Oldu

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın adı "Orman ve Su İşleri Bakanlığı" olarak değiştirdi. Av ve Yaban Hayatı Daire Başkanlığı'nın adı da "Avcılık ve Avlak Yönetimi Dairesi BaşkanlIğı" oldu. Yani "Avcılık" artık Daire Başkanlığı adı altında daha güçlü bir teşkilata kavuştu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, avcılık ve avlaklarla ilgili yeni bir değişikliğe giderek, yüzbinlerce avcıyı yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Daha önce Av ve Yaban Hayatı Daire Başkanlığı'nca idare edilen avcılık artık içinde "Avcılık" sözcüğünün de geçtiği Daire Başkanlığı'na bağlandı. Yeni kurulan birimin adı "Avcılık ve Avlak Yönetimi Dairesi Başkanlığı"... Böylece avcılık artık daha güçlü bir teşkilata bağlanmış oldu. Eskiden bu birimin adı "Av ve Yaban Hayatı Daire Başkanlığı"ydı.

Bunun yanı sıra yaban hayatını ve yaban hayvanlarını korumak, hayat alanlarını geliştirmek amacıyla  "Yaban Hayatı Koruma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı" da oluşturuldu.

İlgili Mevzuat Değişikliğini Okumak İçin Tıklayınız
http://www.cevreorman.gov.tr/COB/Files/duyuru/anasayfaDuyurular/bakanlikolurrrr.pdf

kaynak yaban tv
Ergin ÖZDEMİR
1971--İZMİR-Buca D.E.Ü--İ.M.Y.O

Çevrimdışı Hüsnü DİLMEN

• Genel Moderatör
  • AVYABAN DOSTU
  • *
  • Yer: ISPARTA
  • Yas : 43
    • Profili Görüntüle
Ynt: Avcılıkta Yeni Yapılanma !
« Yanıtla #1 : Temmuz 2011 »
özür dilerim ama adı değişse ne olur değişmese ne olur ???
adı değiştide ZİHNİYETİ değiştimi?  hayır değişmedi. asıl değişimin bizlerde olması lazım bu avcı toplumunun derhal toplanıp PARALI AVCILIĞIN  önüne geçmesi lazım. bu konuyla ilgili birtakım düşüncelerim var bunuda ayrı bir başlık altında daha sonra açacağım.
Hüsnü Cenk DİLMEN  1968  ISPARTA   0 533 389 79 79

http://www.avyabangrup.com/

Çevrimdışı M.Kemal KESKİN

• AVYABAN DOSTU
  • *
  • Yer: Hatay/İskenderun
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : Temmuz 2011 »
Güzel bir gelişme. En azından avcılığa bakış açısı biraz değişir. Av hayvanlarının çoğalması, nesillerini sürdürebilmesi, kaçak ve usulsüz avcılığın önlenmesi için çalışacak bir daire oldu. İnşallah bunu fırsat bilip avcılığı yapılmaz hale getirmezler.
Mustafa Kemal Keskin
0 505 4577838

Çevrimdışı Adem Öncü

• AVYABAN DOSTU
  • *
  • Yer: Tokat/Antalya
  • Yas : 33
  • Av Yaban Global Tv Av Hunting Forum
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : Temmuz 2011 »
Paylaşım için teşekkürler.
Beni Bilen Bilir Bilmiyen Kendi Bilir......!!!

Çevrimdışı Şahin GÜRÇAM

• AVYABAN DOSTU
  • *
  • Yer: bayraklı gümüşpala
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : Ağustos 2011 »
avcı kardeşler hiç üzülmeyin avcılık bundan daha kötü duruma getirilemez dogruya dogru adı degişse neolur kendini  korumacı zannedip avcılıgın içine eden zihniyet degişmedikçe ORMAN SU İŞLERİ BAKANLIGI ÇIKAR UGRUNA YİTİRİLEN SULAK ALANLARIN NEKADARI NI GERİ GETİREBİLİR HİÇBİRİNİ BUGÜNE KADAR SULAK ALANLARI KURUTANLARA NE KADAR GÜCÜ YETER YOKSA ONLARIN DOKUNULMAZLIKLARIMI VAR  HAA AVCININ HİÇBİR DOKUNULMAZLIGI YOK VURUN AVCIYA YİNEDE BİRAZ ÜMİTLENİP BİRİKİ TAVSİYEDE BULUNMAK İSTERİM İZNİNİZLE 1 ÖNCE AVCI DERNEKLERİ İLE SONRA FEDERASYONLARLA GÖRÜŞMEDEN DEGİL ADIM ATMAK EMEKLEMEYİN BİLE 2 YANLIZ AVCILARIN KATILACAGI PUROJE YARIŞMALARI DÜZENLEYİN 3 MEMUR VE MÜHENDİSLERİNİZE BULUNDUGU MUHİTLERDEKİ AVCI KULÜPLERİ İLE SIKSIK TOPLANTILAR YAPMASI TALİMATI VERİN HER AY RAPOR İSTEYİN VE FEDERASYONLARLA BİRLİKTE  DEGERLENDİRİN 4 HER KULÜPTEN MÜDÜRLÜKLERİNİZLE DEVAMLI İRTİBATTA BULUNUCAK BAŞKANLARDAN VEYA AVCILARDAN BİR KİŞİ BELİRLEYİN ŞİMDİLİK BUKADAR DAHA 60 MADDE VAR GELELİM ÇOK İVEDİLİKLE ALINMASI GEREKEN KARARA PARALI AVLAKLARI 2025 SENESİNE KADAR DONDURUN 45SENELİK AVCI OLARAK NACİZANE TAVSİYELERİMDİR .. NOT.. EGER LÜTFEDERSENİZ HER KULÜPTEN BELİRLİYECEGİNİZ ELİNİZ AYAGINIZ OLUCAK AVCILARIN YÜKSEK TAHSİLLİ OLMAMASINA ÖZEN GÖSTERİN SİMDİYE KADAR RASGELE YÖNETİLEN AVCILIGIN TEMELİNE İLK SAGLAM TEŞI BERABAR KOYMAMIZ İÇİN ÖZVERİ VE FEDAKARLIKTAN KAÇINMAYIN insana verilen deger meydana çıktıkça devam edebiliriz kalın saglıcakla

Çevrimdışı Şahin GÜRÇAM

• AVYABAN DOSTU
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : Ağustos 2011 »
hüsnü kardeşim öylebir başlık açtında bizmi görmedik  AVCILIK BİR YAŞAM BİÇİMİDİR ONU ÇEVRECİLER ANLIYAMAZ

Çevrimdışı Şahin GÜRÇAM

• AVYABAN DOSTU
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : Kasım 2011 »
hüsnü bey kardeşim bahsettiginiz konu ile ilgili fikirlerinizi halen beklemekte ve umut etmekteyim ben bulup okuyamadım belkide bulamadım bundan sonrada pek vaktim olmıyacak herhalde şimdi ördek zamanı payımızı alma zamanı tabi atadan kalma usullerle aşırıya kaçmadan şubattan sonra nasip olursa burada okumak istarim saglıcakla rasgele güzel avlar ben avcıyım diyebilme cesaretini gösteren gerçek avcılara

Çevrimdışı HİKMET KAVLAK

• AVYABAN DOSTU
  • *
  • Yer: HATAY
  • Yas : 51
  • Av Yaban Global Hunting Forum
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : Kasım 2011 »
hüsnü kardeşim öylebir başlık açtında bizmi görmedik  AVCILIK BİR YAŞAM BİÇİMİDİR ONU ÇEVRECİLER ANLIYAMAZ
Şahin bey,inanın bana anlatırsak çevrecilerde anlar...

Çevrimdışı Şahin GÜRÇAM

• AVYABAN DOSTU
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : Nisan 2012 »
sn hikmet kavlak bey bizlerin yaşındaki avcılar sevapları ile günahları ile yok olup gidicek benim gözlerim açık gidicek  rant ve çıkar uğruna doğamız halen hızlı bir şekilde katledilmeye devam ediliyor vandan izmire kadar okadar doga katliyamı gördümki hatırladıkça inanın uykularım kaçıyor çünki elimden birşey gelmiyor çevrecilerin okadar çok önemli işleri varki avcılarında birer çevre dostu oldugunu düşünmek bile istemiyorlar neyse başınızı ağartmıyayım sayenizde o anlar dediğiniz kişi ve derneklere bir soru sorup kısa keseyim belki okuyup dişlerini kurcalarlar yamanlar maden dağında vaşak lar yaşıyordu tabi birçok canlı mart ayında kazları görüyorduk altın arayan şirketler hepsini yok etti makinalarını toplayıp gittikten 15 sene sonra çamağaçlarının bazılarında vaşakların olduğunu gördüğüm tüylere rasladım bir haftalık takipten sonra yanılmadığımı anladım sevinmiştim ama evet ama altın arayan şirketler yine geldi hertarafı şantiye ve beton yıgını haline getirdiler şu anda domuz bile yok birara takip attim yabani mahlukanın tamamı yok 2senedirde otarafa hiç gitmiyorum yasak ACABA HABERLERİ YOKMU VARSA HANGİ SEBEPTEN AYAKLARININ ALTINA KEÇE BAĞLAYIP SESSİZCE DOLAŞIYORLAR eğer bir yanlış kelamda bulunduysam özür dilerim yanlız avcılara borçlu olan çevreciler hariç

Çevrimdışı HİKMET KAVLAK

• AVYABAN DOSTU
  • *
  • Yer: HATAY
  • Yas : 51
  • Av Yaban Global Hunting Forum
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : Nisan 2012 »
Şahin bey,yapacağımız şey anlatmak.Neden derseniz şayet bizim sahiplenmemiz gereken şeylere onlar sahipleniyor...sözüm ona çevreciler. >:(

Av Yaban Global Hunting

« : »