Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

AVYABAN 2.YAŞINDA

ÜCRETSIZ ÜYE OL ( FREE REGISTER )

Tüm outdoor spor fırsatları için tıklayın !

Gönderen Konu: Avcılığın İmajı İçin Çok Güzel Hareket (ÖZÜR)  (Okunma sayısı 253 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ergin ÖZDEMİR

• Forum Yönetici
  • AVYABAN DOSTU
  • *
  • Yer: İzmir-Buca
  • Yas : 40
    • Profili Görüntüle

Erzurum Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Avcılık Atıcılık Spor Derneği Başkanı Abdullah Erzurum, Tortum İlçesi'nin Aksukapı mevkiinde kamyonun çarpması sonucu yaralanan dağ keçisini 2 kilometre sırtında taşıyıp Veteriner Fakültesi'ne getirerek hayatını kurtardı.

Olay dün öğle saatlerinde meydana geldi. Resmi plakalı bir kamyon aniden yola fırlayan dağ keçisine çarptı. Kısa bir süre kazanın şokunu yaşayan dağ keçisi, yaralı olarak uzaklaştı. Olayı gören bir vatandaş Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Avcılık Atıcılık Spor Derneği Başkanı Abdullah Erzurum'u telefonla arayarak haber verdi. Bunun üzerine Abdullah Erzurum, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'nden uzmanları alarak Aksukapı'ya gitti.

Dağ keçisini, bir tepenin dibinde yaralı bulduklarını belirten Abdullah Erzurum şunları anlattı:

"Dağ keçisi geldiği yere dönmeye çalışırken, kazanın da etkisiyle dengesini kaybedip tepeden yuvarlanmış. Onu bulduğumuzda sağ ön ayağında, bel ve kalçasında kırıklar vardı. Yaklaşık 2 kilometre boyunca keçiyi anayola indirmek için sırtımda taşıdım. Nesli tükenen bu hayvanları koruma altına almalıyız. Bu yüzden hemen Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesine getirdik. Burada tedavi altına alındı. Umarız en kısa zamanda iyileşir ve doğal ortamına bırakırız."

AMELİYATA ALINDI

Veteriner Fakültesi Genel Cerrahi bölümünde röntgen filmleri çekilen dağ keçisi, ameliyata alındı. Veteriner Fakültesi son sınıf öğrencileri ise dağ keçisine büyük ilgi gösterdiler. Cep telefonları ile keçinin görüntüsü çeken öğrenciler "Çok güzel bir hayvan. Daha önce bu kadar yakından görmemiştik. Dağ keçisini tedavi etmek,bizim için farklı bir deneyim olacak" dedi.

DHA

TEŞEKKÜRLER BAŞKANIM
Ergin ÖZDEMİR
1971--İZMİR-Buca D.E.Ü--İ.M.Y.O

Çevrimdışı Adem Öncü

• AVYABAN DOSTU
  • *
  • Yer: Tokat/Antalya
  • Yas : 33
  • Av Yaban Global Tv Av Hunting Forum
    • Profili Görüntüle
Tebrikler bazende olsa olması gerekenler oluyor.
Beni Bilen Bilir Bilmiyen Kendi Bilir......!!!

Çevrimdışı Ertan Sert

• Teknik Mod.
  • AVYABAN DOSTU
  • *
  • Yer: trabzon / samsun
  • Yas : 51
    • Profili Görüntüle
taktir etmek düşer bizlere
Ertan SERT
1961 TRABZON / SAMSUN İKAMET

Çevrimdışı Azmi ŞAHİN

• Teknik Mod.
  • AVYABAN DOSTU
  • *
  • Yer: ANTALYA
  • Yas : 45
    • Profili Görüntüle
En son habere göre dağ keçisi hayatını kaybetti sanırım. Ama yenide arkadaşı tebrik ederiz davranışından ötürü. Herkesi böyle duyarlılığa davet ediyoruz..

Azmi ŞAHİN-ANTALYA
0 534 7371692

Çevrimdışı Ergin ÖZDEMİR

• Forum Yönetici
  • AVYABAN DOSTU
  • *
  • Yer: İzmir-Buca
  • Yas : 40
    • Profili Görüntüle

Geçtiğimiz günlerde yaban tv.de ''Dünya bu avcıyı unutmayacak'' konu başlığı altında yalan haber geçen yaban tv yi kınıyorum...
olayın asıl kahramanı olan Talat BEŞİK isimli avcı kardeşimiz tekeyi 2 km..mesafeden kendisi taşımıştır ve kendiside yönetiminde bulunduğum ERZURUM DOĞU ANADOLU  AVCILAR derneğimizin üyesidir...
olayda bahsi geçen Erzurum avcılar derneği başkanı Abdullah ERZURUM'un aslında olay yerinde dahi bulunmadığı,yaralı tekenin veterinerlik fakültesine getirildikten sonra haberi alarak hayvanın bulunduğu yere(vet.Fak)gelerek basına şhow yaptığı,olayın aslının ortaya çıkmasından sonra gerekli düzeltmenin yapılması içinde yaban tv yayın koor.dr.Ali beyle telefonla yaptığımız görüşmede siz bana gerekli evrakları gönderin ben her zaman haklının yanındayım söylemine karşın,istediği evrakları kendisine göndermemize rağmen dostum dediği Abdullah ERZURUM hakkındaki yalan haberi düzeltme yoluna gitmediği gibi,o günden sonra kendisine açılan telefonlarada çıkmamıştır...
doğaya saygı bumudur,avcılığa saygı bumudur...
herşeyden önemlisi sözde avcının basını diye düşünülen yaban tv nin yayın anlayışı bumudur...

YORUM SİZLERİN:::: (bu arada Abdullah ERZURUM,aslında Erzurumlu değildir...sadece soyisim yanılgısı...)merzifonludur...   Çetin EKREN

http://www.avkolik.net/forum/kanunlar-yonetmelikler-dernekler/yalanci-yaban-dunya-bu-erzurumlunun-yalaninin-konusacak/

YANLIŞ BİLGİYLE AÇTIĞIM KONU İÇİN ÖZÜR DİLERİM ** Ergin ÖZDEMİR
Ergin ÖZDEMİR
1971--İZMİR-Buca D.E.Ü--İ.M.Y.O

Çevrimdışı Hüsnü DİLMEN

• Genel Moderatör
  • AVYABAN DOSTU
  • *
  • Yer: ISPARTA
  • Yas : 43
    • Profili Görüntüle
keçinin sağlık durumu iyiye gidiyor ama 2 kişi birbirine düştü keçiyi sen indirdin yok ben indirdim diye keçi inadı yapıyorlar :)
Hüsnü Cenk DİLMEN  1968  ISPARTA   0 533 389 79 79

http://www.avyabangrup.com/

Av Yaban Global Hunting

« : »